• Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid in Nederland en Europa kritisch volgt. Een grond-rechten kollektief dat al 30 jaar publiceert over uitbreiding van repressieve wetgeving, publiek-private samenwerking, bevoegdheden, overheids-optreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.

 • Categorieën

 • Rock Against Racism target voor Geheime diensten

  Toen ik betrokken was bij de organisatie van Rock Against Racism dat plaatsvond in maart van dit jaar werd ik benaderd door, wat ik toen nog dacht, de reguliere politie. Ze belden over dat ze aanwijzingen hadden dat extreemrechts op het festival af zou komen. Tof op zich zo’n waarschuwing en de informatie bleek ook nog te kloppen want er kwam een handjevol van dat extreemrechtse spul op het evenement af. Dat ze geen uniform aanhadden en alleen hun voornaam noemden was wel wat vreemd.

  Na afloop moest er worden geëvalueerd in het het hotel aan het Zuiderdiep. Prima, dus ik er heen. Bij binnenkomst werd me gevraagd wat ons verhaal zou zijn als een bekende van me, mij met hun samen zou zien. Eigenlijk zouden toen al alarmbellen bij me moeten afgaan, maar ik was te moe denk ik van het geslaagde evenement in Simplon en de bijbehorende drankjes. Er werd kort gesproken over de aanwezigheid van extreemrechts en het verloop van de avond en toen wou ik wel naar huis, maar de 2 agenten drongen aan op nóg een kopje koffie en daarna kwam de aap uit de mouw: of ik ze wel zou willen voorzien van informatie uit de linkse scene en wel om de veiligheid van de samenleving daarmee te dienen. Hoe mooi dat je wellicht in de oren klinkt, is het niets meer of minder dan het verzamelen van informatie over evenementen en activiteiten van mijn vrienden in de linkse scene. Simpel gezegd werd ik gevraag infiltrant te worden. Ik heb direct aangegeven daar niks voor te voelen en na deze bizarre wending van het gesprek heb ik het hotel verlaten.

  Daarna ben ik nog een keer gebeld en er werd druk op me uitgeoefend op het blijven onderhouden van contact en ik heb toen nogmaals heel duidelijk gezegd mij niet meer te bellen. Ik kreeg toch nog weer 2 sms’jes en toen afgelopen donderdag mijn voicemail weer 2 keer werd in gesproken (ik klik de gesprekken weg) besloot ik deze blog te maken. Volgens meerdere mensen die ik ken zijn deze “agenten” waarschijnlijk medewerkers van de R.I.D. (Regiionale InlichtingenDienst van de politie). Ik heb het gebeuren ondertussen gemeld bij Buro Jansen & Janssen .

  UPDATE 29-08-2017
  Er was vandaag een nieuwe (mislukte) poging per sms me over te halen in te stemmen met een ontmoeting. Deze keer heb ik als antwoord ze gevraagd naar hun status en ze geven toe (deels) R.I.D. te zijn. Ik heb nogmaals duidelijk gevraagd me met rust te laten en aangegeven dat er bij niets te halen is en ik kreeg de indruk dat het kwartje eindelijk begint te vallen : )

  Dit bericht is overgenomen van Brains for Breakfast na contact met de schrijver over de benadering door de RID Noord Nederland

  Het artikel kunt u vinden op de wesbite van Brains for Breakfast